Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de veel gestelde vragen. Zit uw vraag er niet bij? Heeft u liever persoonlijk contact? Neemt gerust contact op met een van onze kantoren, wij staan u graag te woord!

Huurprocedure

 

Wanneer u staat ingeschreven bij HouseHunting kunt u via de website of telefonisch reageren op een woning. Indien u aan de door de verhuurder gestelde voorwaarden voldoet wordt er een bezichtiging ingepland. Dit kan vaak de volgende dag al.

U kunt dit telefonisch doen of via de website.

 

Sommige woningen wekken veel interesse op. Op deze woningen komen dus meerdere reacties binnen. Om in zo'n geval iedereen gelijke kansen te geven organiseren wij een kijkavond, middag of ochtend. Natuurlijk afhankelijk van wanneer wij de woning kunnen bezichtigen. Bij zo'n kijkavond kunnen er  meerdere kandidaten komen kijken naar de woning en krijgt iedereen de zelfde termijn om te beslissen of de woning dan ook echt dé woning is! 

Over het algemeen is de minimale duur 12 maanden maar  kortere periodes vanaf 3 maanden zijn ook mogelijk. Vaak wordt dit al aangeven in de omschrijving van de woning of bij de kenmerken

 

 
 

Nee, bij HouseHunting werken we niet met wachtlijsten. Wanneer u interesse heeft in een woning op onze website, kunt u met ons contact opnemen. Mocht u na de bezichtiging de woning willen huren dan kunnen wij u in de meeste gevallen meteen feliciteren met uw nieuwe woning!

Leegstandswet

 

De leegstandswet is een regeling die de eigenaar van een (koop)woning de gelegenheid biedt de woning tijdelijk te verhuren. In veel gevallen zal er van deze regeling gebruik worden gemaakt wanneer de woning al een tijd te koop staat en nog niet verkocht is. Bij verhuur via de leegstandswet hoeft de verhuurder, in tegenstelling tot de gewone verhuur, niet met alle huurbeschermingsbepalingen rekening te houden waardoor de verhuurder de mogelijkheid heeft de huurovereenkomst op te zeggen. Wel dient de verhuurder bij deze manier van verhuren een vergunning aan te vragen bij de gemeente.

De opzegtermijn voor een huiseigenaar bij verkoop is 3 maanden, voor een huurder is de opzegtermijn 1 maand.  De minimale duur van de overeenkomst is 6 maanden (tenzij partijen in overleg anders overeenkomen).
De vergunning wordt door de gemeente afgegeven voor een duur van 24 maanden. Deze kan 3x met 12 maanden worden verlengd. Dus in totaal 5 jaar.

Verhuurprocedure

 

Nadat de bemiddeling is gesloten kan HouseHunting via haar beheer partner HHPM Vastgoed beheer BV de huurincasso en technisch beheer verzorgen. Wij hanteren scherpe tarieven. Voor meer informatie kunt u uw gegevens via de beheerpagina achterlaten, zodat wij contact met u kunnen opnemen.

 

Geintersseerde huurders leggen we eerst aan u voor, alvorens we gaan bezichtigen. Waar de verkoop makelaar u er niet bij wil hebben zouden wij het op prijs stellen dat u er ook bij bent. Zo kunt u meteen kennis maken met de huurders.

 

Wanneer de huurders de woning willen huren vragen wij de inkomensgegevens en legitimatie bewijzen op. Tevens is het mogelijk dat wij een creditcheck uitvoeren. U heeft uiteindelijk het laatste woord in acceptatie van de kandidaat huurders.

 

Mocht u overwegen om uw woning te verhuren of zoekt u een nieuwe huurder omdat de huur is opgezegd door de huidige huurder? HouseHunting is u graag vrijblijvend van dienst.

De HouseHunting makelaar komt bij u langs voor een persoonlijk gesprek. Samen kijken we naar de huur voorwaarden en adviseren wij u daarin. Vervolgens kijken we naar het huurdersprofiel. Daarbij kunt u denken aan gezinssamenstelling, het inkomen, huisdieren etc.

Om het moment dat u de opdracht geeft om de woning te verhuren zullen we een foto en video presentatie maken en deze op diverse website’s zoals Jaap.nl en Pararius.nl en indien gewenst tevens op Funda.

 

Wij kunnen de huurovereenkomsten opmaken. Omdat wij veel expats als huurders hebben, zijn de overeenkomst tevens in het Engels beschikbaar. 

Wilt u de woning via de leegstandswet verhuren? Dan zullen wij een leegstandswet contract voor u opstellen. Wij kunnen ook de vergunning voor u aanvragen. 

 

Uiteraard verzorgen wij de beginoplevering, met de HouseHunting inspectie app zullen wij digitaal de opnamestaat vastleggen waar u een afschrift van krijgt. Vertrekt de huurder? Dan zullen wij tevens de eindinspectie voor u doen. 

Verkoop

Ja, natuurlijk is dit ook een mogelijkheid. Vraag uw makelaar en hij zal alle stappen voor u nemen om uw woning snel en tegen de beste prijs voor u te verkopen. U wordt daarbij volledig ontzorgd. 

ja househunting biedt u maatwerk. HouseHunting werkt samen met u om uw woning te verkopen. Doordat u een aantal zaken zelf doet zoals bijvoorbeeld bezichtigingen kan er aanzienlijk bespaard worden op de verkoop kosten. U doet dus wat en HouseHunting doet wat. 
HouseHunting  werkt samen met u om uw woning te verkopen. Doordat u een aantal zaken zelf doet zoals bijvoorbeeld bezichtigingen kan er aanzienlijk bespaard worden op de verkoop kosten. U doet dus wat en HouseHunting doet wat.